De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

shortbread de-luxe

200 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Shortbread de-luxe

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Dulche de leche
Breng een pan met water aan de kook, zet het dichte blikje in het water tot het onderstaat. Laat op laag vuur 2 uur koken. Zorg ervoor dat het blikje de hele tijd onder water blijft staan, voeg eventueel extra water toe. 

Pinda shortbread
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rooster de pinda’s in een droge koekenpan goudbruin. Maal de bloem met de pinda’s tot een fijn poeder. Meng de boter met de suiker tot de suiker is opgelost. Meng de pindabloem erdoor. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg in de vorm en bak in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het blikje gecondenseerde melk even afkoelen. Draai het blikje gecondenseerde melk voorzichtig open (pas op, kan onder druk staan!) en verdeel de dulche de leche over het lauwe shortbread en laat circa 1 uur afkoelen in de koelkast.


Chocotoplaag
Smelt de pure chocolade, de melk chocolade en de boter samen au bain-marie. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Giet de donkere chocolademassa over de koek. Lepel er strepen witte chocolade over en maak met behulp van een satéprikker een marmer effect.

Laat het shortbread even opstijven in de koelkast en snijd voor het serveren in stukken.

Thema: mooiste taarten

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker