Shoarmataart

13
Gemiddeld

Bereidingswijze

120 minuten kooktijd
180 minuten totale tijd

Deeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder, kurkuma en het zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 1 uur rusten in de koelkast.

Vulling
Pel en snijd de uien in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in blokjes en de kool in fijne repen. Snijd de kip in stukjes en maal met de shoarmakruiden tot een grof gehakt. Spatel er de room en het ei door. Vet de taartvorm in. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. Kneed het overige deeg bij elkaar en rol opnieuw uit tot een plak. Bestrooi de bodem met de couscous, verdeel daarover de witte kool, de helft van de kip, de uien, de paprika, de rode kool, de rest van de kip en de geraspte kaas. Leg de rest van het uitgerolde deeg op de vulling en druk de kanten goed in elkaar. Snijd het deksel op enkele plaatsen in zodat de stoom kan ontsnappen en versier de taart met de restjes deeg. Bestrijk het deeg met het mengsel van eidooier en room en bestrooi met het sesamzaad. Bak de taart in circa 50 minuten goudbruin en gaar.

Knoflooksaus
Pel en hak de knoflook en meng met de mayonaise en de Turkse yoghurt. Pluk en hak de koriander en meng door de yoghurt. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Ingredienten

1
Porties

Piedeeg

  • 285 g bloem
  • 170 g koude boter
  • 130 g roomkaas
  • 3 el koud water
  • 1.5 el azijn
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kurkuma
  • zout

Vulling

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g witte kool
  • 200 g rode kool
  • 500 g kipfilet
  • 1 el shoarmakruiden
  • 50 ml room
  • 1 ei
  • 100 g couscous
  • 150 g geraspte kaas

Knoflooksaus

  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g mayonaise
  • 100 g Turkse yoghurt
  • 3 takjes koriander

Extra nodig

  • taartvorm
  • 1 eidooier met een scheutje room om te bestrijken
  • 1 tl sesamzaadjes
Geef je waardering
13