Rum-karamel
Karamelliseer de suiker. Breng in een andere pan de slagroom aan de kook. Blus de karamel af met de slagroom en de bruine rum. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Smelt de boter. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Vet de taartvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Giet de rumkaramel op de bodem van de taartvom.
Pineapplecake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Mix de boter met de suiker smeuïg. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix goed door.
Schil en snijd de ananas in plakken. Leg de ananas in de vorm en verdeel het beslag erover. Bak de taart in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Draai de taart om op een taartschaal en verwijder het bakpapiertje.
Amandelnougatine
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster het amandelschaafsel in circa 6 minuten goudbruin. Karamelliseer de basterdsuiker. Voeg het amandelschaafsel en de arachideolie toe en roer door met een houten lepel. Giet de amandelnougatine uit op bakpapier of een siliconenmatje en leg er een tweede vel bakpapier op. Rol de amandelnougatine tot circa 2 millimeter dik. Knip of snijd met behulp van een pizzasnijder de nougatine in een lange strook van 20 bij 4 centimeter. Vet de ronde steker in met een beetje olie en rol de nougatine met behulp van de steker tot een ring.
Tropisch fruit garnering
Maak het fruit schoon en snijd in mooie stukken.
Opmaak
Zet de nougatinering op de taart. Verdeel het fruit in de nougatinering en garneer met de eetbare orchideeën.
0 reacties