Secret saté van de Jansens

47
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Snijd de varkensnek in kleine stukjes. Pel de knoflookbol en snijd de teentjes fijn. Mix de korianderkorrels samen met de knoflook, zonnebloemolie, ketjap en de bruine suiker. Breng de marinade op smaak met citroensap en komijnpoeder. Marineer het vlees minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht van te voren.

Laat de satéstokje een nacht weken in water. Rijg het vlees aan de stokjes en knijp de saté even uit zodat de overtollige marinade eruit loopt. Verhit een grill en grill de saté om en om in circa 7 minuten gaar.

Pel voor de saus de ui en de knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook en de rode peper fijn. Kneus de serehstengel en vijzel de korianderkorrels. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de serehstengel, korianderkorrels, salamblad en de laos toe. Fruit even mee en voeg de pindakaas toe. Breng op smaak met de bruine suiker en citroensap. Verdun eventueel met water.

Serveer de saté met de saus.

Ingredienten

40
Porties

Saté

  • 1 kg varkensnek
  • 1 bol knoflook
  • 2 el ketoembar (korianderkorrels)
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 200 ml zoete ketjap
  • 2 el bruine suiker
  • citroensap
  • 1 mespuntje djinten (komijnpoeder)

Satésaus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 0.5 stengel sereh
  • 1 tl ketoembar (korianderkorrels)
  • olie
  • 1 salamblad
  • 2 cm laos
  • 1 pot pindakaas
  • 1 el bruine suiker
  • citroensap

Extra nodig

  • satéstokjes
Geef je waardering
47