De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Seafood clam chowder

Miljuschka maakt haar eigen versie van seafood clam chowder. Een visgerecht uit de Amerikaanse keuken.

Direct naar recept
Seafood clam chowder

Bereidingswijze

Mosselen

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een kookpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de mosselen toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de mosselgroenten toe, roer het geheel goed door elkaar en schenk de wijn erbij. Leg een deksel op de pan en gaar de mosselen circa 5 minuten. Hussel de mosselen een keer goed door elkaar en gaar nog 5 minuten, of tot de mosselen openstaan, met deksel op de pan. Giet de mosselen af en bewaar het vocht. Laat de mosselen afkoelen tot handwarm en haal ze uit de schelp.

Seafood clam chowder

Pel en snipper de ui. Schil de aardappels en de wortel en snijd ze in blokjes. Schil de bleekselderij en snijd de stengels in flinterdunne plakjes. Verhit de boter in een hoge pan en fruit de ui en het spek circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en bak de bloem al roerend 5 minuten mee. Voeg al roerend met een garde de melk, het kookvocht van de mosselen en de visbouillon toe. Voeg de aardappel en de wortel toe en laat de soep circa 15 minuten op laag vuur koken.

Bak intussen de schelvis op de huid in een scheutje olie in een koekenpan. Snijd het krabvlees fijn. Voeg de krab, stukjes schelvis, mosselen en bleekselderij toe aan de soep en warm het geheel nog 5 minuten door. Breng de soep op smaak met zout, peper en worcestersaus. Hak de peterselie fijn. Serveer de soep in kommen en bestrooi met peterselie. Geef er brood bij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.