Mosselen
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een kookpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de mosselen toe en bak circa 4 minuten mee. Voeg de mosselgroenten toe, roer het geheel goed door elkaar en schenk de wijn erbij. Leg een deksel op de pan en gaar de mosselen circa 5 minuten. Hussel de mosselen een keer goed door elkaar en gaar nog 5 minuten, of tot de mosselen openstaan, met deksel op de pan. Giet de mosselen af en bewaar het vocht. Laat de mosselen afkoelen tot handwarm en haal ze uit de schelp.
Seafood clam chowder
Pel en snipper de ui. Schil de aardappels en de wortel en snijd ze in blokjes. Schil de bleekselderij en snijd de stengels in flinterdunne plakjes. Verhit de boter in een hoge pan en fruit de ui en het spek circa 3 minuten. Voeg de bloem toe en bak de bloem al roerend 5 minuten mee. Voeg al roerend met een garde de melk, het kookvocht van de mosselen en de visbouillon toe. Voeg de aardappel en de wortel toe en laat de soep circa 15 minuten op laag vuur koken.
Bak intussen de schelvis op de huid in een scheutje olie in een koekenpan. Snijd het krabvlees fijn. Voeg de krab, stukjes schelvis, mosselen en bleekselderij toe aan de soep en warm het geheel nog 5 minuten door. Breng de soep op smaak met zout, peper en worcestersaus. Hak de peterselie fijn. Serveer de soep in kommen en bestrooi met peterselie. Geef er brood bij.
Meld je aan en praat mee