Scones met aardbeiencompote

31
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Scones
Week de krenten circa 30 minuten in warm water. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Snijd de boter in blokjes en kneed door de bloem tot er kruimels ontstaan. Voeg beetje bij beetje de slagroom toe en kneed tot een egaal deeg. Laat de krenten uitlekken, dep droog en meng door het deeg. Vorm 12 kleine bolletjes van het deeg van circa 4 centimeter doorsnede. Vet de muffintray in en verdeel de bolletje in de muffintray. Meng de eidooier met de room. Bestrijk de muffinbolletjes met het smersel. Bak de scones in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Aardbeicompote
Breng de aardbeien met de suiker aan de kook. Halveer de citroen en de sinaasappel. Pers het sap uit een helft van de citroen en sinaasappel en voeg toe aan de aardbeien. Kook circa 5 minuten tot er de compote zacht is en laat afkoelen.

Clotted cream
Meng de crème fraîche met de mascarpone en serveer bij de scones en de compote.

Ingredienten

12
Porties

Scones

  • 120 g krenten
  • 315 g bloem
  • 4 el basterdsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 190 g koude boter
  • 90 ml slagroom

Aardbeicompote

  • 250 g aardbeien
  • 100 g suiker
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel

Clotted cream

  • 50 g crème fraîche
  • 150 g mascarpone

Extra nodig

  • 1 muffintray
  • boter om in te vetten
  • 1 eidooier om te bestrijken
  • 1 el room om te bestrijken
Geef je waardering
31