De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

scones met aardbeiencompote

Week de krenten circa 30 minuten in warm water. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Snijd de boter in blokjes en kneed door de bloem tot er kruimels ontstaan. Voeg beetje bij beetje de slagroom toe en kneed tot een egaal deeg.

60 MIN
Scones met aardbeiencompote

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Scones
Week de krenten circa 30 minuten in warm water. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Snijd de boter in blokjes en kneed door de bloem tot er kruimels ontstaan. Voeg beetje bij beetje de slagroom toe en kneed tot een egaal deeg. Laat de krenten uitlekken, dep droog en meng door het deeg. Vorm 12 kleine bolletjes van het deeg van circa 4 centimeter doorsnede. Vet de muffintray in en verdeel de bolletje in de muffintray. Meng de eidooier met de room. Bestrijk de muffinbolletjes met het smersel. Bak de scones in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Aardbeicompote
Breng de aardbeien met de suiker aan de kook. Halveer de citroen en de sinaasappel. Pers het sap uit een helft van de citroen en sinaasappel en voeg toe aan de aardbeien. Kook circa 5 minuten tot er de compote zacht is en laat afkoelen.

Clotted cream
Meng de crème fraîche met de mascarpone en serveer bij de scones en de compote.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker