De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Schwarzwalder toetjes

Er is altijd nog ruimte voor toetjes, en voor deze helemaal! Heerlijke Schwarzwälder toetjes met chocoladecake en verse kersen.

Direct naar recept
Schwarszwälder toetjes

Bereidingswijze

Snij de cake in stukjes. Ontpit de kersen. Laat kersen uitlekken en pureer een kwart met een staafmixer. Breng het sap aan de kook met het kaneelstokje en steranijs. Roer het aardappelzetmeel door met een beetje water. Bind er het kokende kersensap mee tot een saus. Laat afkoelen.

Verdeel de blokjes cake en daarna de kersen over 6 dessertschaaltjes. Hak of rasp 100 g van de chocolade. Klop de room met de suiker op en meng al kloppend beetje bij beetje de gehakte chocolade door de room. Schep een toef stracciatellaroom op de kersen en de cake. Besprenkel de room met de afgekoelde kersensaus.

Maak van de resterende chocolade door een scherp mes over de vlakke kant van een reep naar je toe te trekken. Garneer de Schwarszwälder toetjes met de chocoladekrullen.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.