Scholfilet met frisse botersaus en slastamppot

17
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Slastamppot

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
  • Giet af en stoom ze droog.
  • Pluk de bladeren van de kropsla en snijd ze grof.
  • Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk.
  • Roer de kropsla door de puree en breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper.

Zoete bospenen

  • Verwijder het loof van de bospenen. Schil en snijd de bospenen in kleine stukjes.
  • Breng het water met de suiker en een klontje boter aan de kook. Voeg de bospenen toe en stoof de bospenen op laag vuur met de deksel op de pan in circa 10 minuten zacht.

Scholfilets met frisse botersaus

  • Dep de scholfilets droog met keukenpapier. Strooi de bloem op een bordje en wentel de scholfilets door de bloem.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de scholfilets om en om in circa 4 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Haal de vis uit de pan, leg op een bord en dek het bord af met aluminiumfolie
  • Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn. Snijd de kappertjes fijn.

Ingredienten

4
Personen

Slastamppot

  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 krop kropsla
  • 50 ml melk

Zoete bospenen

  • 1 bosje bospeen
  • 100 ml water
  • 1 el suiker
  • 1 klontje boter

Scholfilet met frisse botersaus

  • 2 el bloem
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 scholfilets
  • 100 g boter
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen

Extra nodig

  • pureestamper
  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
17