Scaloppine alla Pizzaiola & Asparagi all’ arancia

12
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Scaloppine alla Pizzaiola
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snijd de knoflook. Pluk de basilicum en snijd de tomaten in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de basilicum, tomaten en de helft van de oregano toe. Kook circa 15 minuten op laag vuur, breng op smaak met zout en peper en haal de pan van het vuur. Verhit zonnebloemolie in een braadpan en bak de schnitzels in circa 5 minuten om en om goudbruin. Verdeel de helft van de tomatensaus over de ovenschaal en leg de schnitzels erop. Snijd de mozzarella in plakjes en bedek het vlees ermee. Schenk de rest van de tomatensaus erover en strooi de resterende oregano erover. Breng op smaak met peper en bak circa 15 minuten in de oven.

Asparagi all’ arancia
Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en kook de asperges beetgaar. Giet ze af en leg ze in een schaal. Meng de eidooiers, mosterd, wijnazijn, zout en peper en voeg, al roerend, beetje bij beetje de olie toe. Pers de sinaasappel uit. Meng de mayonaise met de mosterd en het sinaasappelsap. Schep een paar eetlepels van de saus over de asperges en serveer de rest apart in een kom.

 

 

Ingredienten

4
Personen

Scaloppine alla Pizzaiola

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje basilicum
  • 200 g gepelde tomaten
  • olijfolie
  • 2 tl oregano
  • zout
  • versgemalen peper
  • zonnebloemolie
  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels a 100 g per stuk
  • 2 bollen mozzarella

Asparagi all’ arancia

  • zout
  • 1 kg asperges
  • 2 eidooiers
  • 3 tl fijne mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • versgemalen peper
  • 200 ml olie
  • 1 sinaasappel
Geef je waardering
12