Scaloppine al vino bianco

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Hamlappen 
Sla de hamlappen, tussen plasticfolie, plat met een groot mes en paneer ze in de bloem. Verhit olijfolie in een braadpan op laag vuur. Bak de schnitzels in circa 10 minutengoudbruin. Voeg na 2 minuten het bouillonblokje toe en los hem op in de olijfolie. Leg het vlees en de bouillonsaus op een schaal. Verhit roomboter in een pan en voeg het al gebakken vlees toe. Blus af met de wijn en laat circa 3 minuten meekoken.

Aardappels
Pel en snijd de ui in grove parten. Verhit olie in een pan en fruit de ui. Snijd de aardappels in stukjes en voeg ze toe aan de uien. Breng op smaak met zout en peper. Hak de peterselie en rozemarijn fijn en bak kort mee. Blus af met de witte wijn en gaar de aardappels op laag vuur. Voeg voor het serveren rozijnen toe aan de gebakken aardappels.

Cavolfiori 
Snijd de bloemkool in roosjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de bloemkool met olijven en knoflook circa 5 minuten. Blus af met een scheut water en laat circa 20 minuten stoven. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie en garneer het gerecht eventueel met gehakte peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Hamlappen

  • 4 hamlappen
  • 50 g bloem
  • 5 el olijfolie
  • 50 g roomboter
  • 1 scheutje witte wijn

Aardappels

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 200 g aardappels
  • zout
  • versgemalen peper
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 scheutje witte wijn
  • 50 g rozemarijn

Calvolfiori affogatio

  • 0.5 bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 150 g zwarte olijven zonder pit
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • plastic folie
Geef je waardering
0