Scaloppine al limone

29
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding
Bestrooi het vlees met een beetje zout en versgemalen peper en wentel het door de bloem. Verhit een scheut olie in een pan en bak het vlees rondom goudbruin. Haal het uit de pan en leg het vlees op een bakplaat. Maak de pan schoon en smelt de boter erin. Voeg het vlees toe en wentel het vlees door de boter. Schenk de wijn erbij en laat tot de helft inkoken. Knijp een halve citroen uit over het vlees en rasp er citroenschil over. Snijd de resterende halve citroen in plakjes. Pluk en hak de peterselie fijn.

Caprese
Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes en pluk de basilicum. Rasp de Parmezaanse kaas. Maak torentjes van tomaat, mozzarella, basilicum, tomaat, mozzarella, basilicum, tomaat en basilicum, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en spray er olijfolie extra vergine over. Bestrooi met Parmezaanse kaas en steek er een prikker in.

Serveren
Leg een toef rucola op bord en leg er plakjes citroen op. Zet er een torentje caprese bij en druppel daar balsamicosiroop over. Bestrooi met de resterende peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Scaloppine al limone

  • 4 kalfsschnitzels à 140 g
  • 100 g bloem
  • olijfolie om in te bakken
  • 100 g boter
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 citroen
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 75 g rucola

Caprese

  • 4 pomodori tomaten
  • 2 bollen buffelmozzarella à 125 g
  • 0.5 bos basilicum
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie extra vergine
  • 50 ml balsamicosiroop

Extra nodig

  • satéprikkers
  • rasp
Geef je waardering
29