Sauerkrautschotel

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Sauerkrautschotel
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
• Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
• Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
• Voeg het kalfsgehakt toe en bak circa 5 minuten mee.
• Roer de tomatenpuree erdoor en warm kort door.
• Beng een pan het water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
• Laat de zuurkool uitlekken.
• Vet een ovenschaal in met olie.
• Verdeel de rijst over de bodem van de ovenschaal, schep hierop het gehakt en vervolgens de zuurkool. Schenk de bouillon erover en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
• Bak de ovenschotel circa 10 minuten in de oven.

Wortel-yoghurtsalade
• Schil en rasp de waspeen.
• Rasp de appel met schil tot aan het klokhuis op de grove kant van een rasp.
• Meng de waspeen met de appel, yoghurt en de honing.

Serveren
Verdeel de sauerkrautschotel over borden en serveer met de wortel-yoghurtsalade.

Ingredienten

4
Personen

Sauerkrautschotel

  • 300 g kort kokende rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 400 g kalfsgehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 500 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 500 g zuurkool

Wortel-yoghurtsalade

  • 500 g waspeen
  • 1 appel
  • 3 el yoghurt
  • 1 el olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • ovenschaal
  • aluminiumfolie
  • rasp
Geef je waardering
0