• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
• Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
• Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
• Voeg het kalfsgehakt toe en bak circa 5 minuten mee.
• Roer de tomatenpuree erdoor en warm kort door.
• Beng een pan het water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
• Laat de zuurkool uitlekken.
• Vet een ovenschaal in met olie.
• Verdeel de rijst over de bodem van de ovenschaal, schep hierop het gehakt en vervolgens de zuurkool. Schenk de bouillon erover en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
• Bak de ovenschotel circa 10 minuten in de oven.
Wortel-yoghurtsalade
• Schil en rasp de waspeen.
• Rasp de appel met schil tot aan het klokhuis op de grove kant van een rasp.
• Meng de waspeen met de appel, yoghurt en de honing.
Serveren
Verdeel de sauerkrautschotel over borden en serveer met de wortel-yoghurtsalade.
Meld je aan en praat mee