De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sauerkrautschotel

30 MIN
Sauerkrautschotel

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Sauerkrautschotel
• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
• Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
• Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
• Voeg het kalfsgehakt toe en bak circa 5 minuten mee.
• Roer de tomatenpuree erdoor en warm kort door.
• Beng een pan het water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
• Laat de zuurkool uitlekken.
• Vet een ovenschaal in met olie.
• Verdeel de rijst over de bodem van de ovenschaal, schep hierop het gehakt en vervolgens de zuurkool. Schenk de bouillon erover en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
• Bak de ovenschotel circa 10 minuten in de oven.

Wortel-yoghurtsalade
• Schil en rasp de waspeen.
• Rasp de appel met schil tot aan het klokhuis op de grove kant van een rasp.
• Meng de waspeen met de appel, yoghurt en de honing.

Serveren
Verdeel de sauerkrautschotel over borden en serveer met de wortel-yoghurtsalade.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker