De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

saucijzen met gebakken oesterzwam en tuinkers-krieltjes

15 min kooktijd
Saucijzen met gebakken oesterzwam en tuinkers-krieltjes

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Saucijzen met gebakken oesterzwam

  • Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.
  • Scheur de oesterzwammen in lange repen.
  • Snijd de courgette in dobbelsteenformaat.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Snijd de saucijzen in plakken van een halve centimeter dik.
  • Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de plakjes saucijs circa 3 minuten. Leg de plakjes worst op een bord.
  • Bak de knoflook, oesterzwam, ui, paprika en courgette in de pan van de worst in circa 4 minuten gaar.
  • Zet het vuur lager, voeg de plakjes worst en de boter toe. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Tuinkers-krieltjes

  • Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in circa 12 minuten mooi bruin. Voeg de boter toe en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Knip de tuinkers af en meng door de krieltjes. 

Serveren
Verdeel de saucijzen met gebakken oesterzwam en de krieltjes met tuinkers over de borden. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker