Saucijzen met gebakken oesterzwam en tuinkers-krieltjes

3
Makkelijk
Saucijzen met gebakken oesterzwam en tuinkers-krieltjes

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Saucijzen met gebakken oesterzwam

  • Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui.
  • Scheur de oesterzwammen in lange repen.
  • Snijd de courgette in dobbelsteenformaat.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Snijd de saucijzen in plakken van een halve centimeter dik.
  • Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de plakjes saucijs circa 3 minuten. Leg de plakjes worst op een bord.
  • Bak de knoflook, oesterzwam, ui, paprika en courgette in de pan van de worst in circa 4 minuten gaar.
  • Zet het vuur lager, voeg de plakjes worst en de boter toe. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Tuinkers-krieltjes

  • Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in circa 12 minuten mooi bruin. Voeg de boter toe en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Knip de tuinkers af en meng door de krieltjes. 

Serveren
Verdeel de saucijzen met gebakken oesterzwam en de krieltjes met tuinkers over de borden. 

Ingredienten

4
Personen

Saucijzen met gebakken oesterzwam

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 4 saucijzen
  • zonnebloemolie

Krieltjes met tuinkers

  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • 1 klontje boter
  • 1 bakje tuinkers
Saucijzen met gebakken oesterzwam en tuinkers-krieltjes
Geef je waardering
3