De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Saté kambing ongemarineerd met huisgemaakte ketjap

Bij deze bijzondere saté kambing marineer je het vlees niet, maar serveer je het met een heerlijke zelfgemaakte ketjapsaus.

Direct naar recept
Saté kambing ongemarineerd met huisgemaakte ketjap

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Marc in aflevering 6 van The Chefs' Line Nederland. 

Kook de lontong in een ruime pan water circa 40 minuten en snij daarna in kleine blokjes.

Snij het vlees in kleine blokjes en bestrooi met zout en peper. Rijg aan stokjes. Verhit de grillpan en grill het vlees.

Pel en snij de sjalotten en tjabé fijn. Meng voor de saus de ketjap met de sjalot, tjabé en wat limoensap. Rasp de gemberwortel. Serveer de saté op een groot bord op bananenblad. Giet wat ketjapsaus erover en bestrooi met een beetje gemberwortel. Geef de overige ketjapsaus en geraspte gemberwortel in aparte kommetjes erbij. Serveer de lontong als bijgerecht.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.