De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

saté kambing ongemarineerd met huisgemaakte ketjap

Bij deze bijzondere saté kambing marineer je het vlees niet, maar serveer je het met een heerlijke zelfgemaakte ketjapsaus.

Saté kambing ongemarineerd met huisgemaakte ketjap

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Marc in aflevering 6 van The Chefs' Line Nederland. 

Kook de lontong in een ruime pan water circa 40 minuten en snij daarna in kleine blokjes.

Snij het vlees in kleine blokjes en bestrooi met zout en peper. Rijg aan stokjes. Verhit de grillpan en grill het vlees.

Pel en snij de sjalotten en tjabé fijn. Meng voor de saus de ketjap met de sjalot, tjabé en wat limoensap. Rasp de gemberwortel. Serveer de saté op een groot bord op bananenblad. Giet wat ketjapsaus erover en bestrooi met een beetje gemberwortel. Geef de overige ketjapsaus en geraspte gemberwortel in aparte kommetjes erbij. Serveer de lontong als bijgerecht.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker