Saté kambing ongemarineerd met huisgemaakte ketjap

11
Gemiddeld
Saté kambing ongemarineerd met huisgemaakte ketjap

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Dit gerecht maakte Marc in aflevering 6 van The Chefs' Line Nederland. 

Kook de lontong in een ruime pan water circa 40 minuten en snij daarna in kleine blokjes.

Snij het vlees in kleine blokjes en bestrooi met zout en peper. Rijg aan stokjes. Verhit de grillpan en grill het vlees.

Pel en snij de sjalotten en tjabé fijn. Meng voor de saus de ketjap met de sjalot, tjabé en wat limoensap. Rasp de gemberwortel. Serveer de saté op een groot bord op bananenblad. Giet wat ketjapsaus erover en bestrooi met een beetje gemberwortel. Geef de overige ketjapsaus en geraspte gemberwortel in aparte kommetjes erbij. Serveer de lontong als bijgerecht.

Ingredienten

4
Personen

  • 5 zakjes lontong mini
  • 500 g zacht geitenvlees
  • zout en peper
  • 3 grote sjalotten
  • 5 Tjabé Rawit rood (kleine verse pepers)
  • 1 scheutje ketjap sedang
  • 2 limoenen
  • 1 gemberwortel
  • 1 pak bananenbladeren
Geef je waardering
11