De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

saté kambing met lontong en gado gado

Voor het lekkerste eten hoeven we niet meer naar Azië, met dit heerlijke recept maak je saté kambing met lontong en gado gado gewoon zelf!

Saté kambing met lontong en gado gado

Een recept van

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Tuti in aflevering 6 van The Chefs' Line Nederland. 

Marineren

Pel en snij de sjalotten en knoflook. Schil en snij de gember in stukjes. Snij de rawits in stukjes. Maal de sjalotjes, knoflook, gember en rawit in de blender fijn. Snij het geitenvlees in kleine blokjes. Meng een derde deel van het rawitmengsel met het vlees. Rasp de gula djawa. Meng dit met de ketjap manis, ketjap asin en 1 el limoensap. Schep door het vlees en laat 20 minuten in een marinadebox marineren of 2 uur tot 1 nacht op traditionele wijze.

Gado gado

Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Laat schrikken onder koud water en snij in partjes. Snij de groenten. Blancheer de sperziebonen en taugé en spoel met koud water af. Snij de komkommer in plakjes of stukjes en scheur de sla. Snij de lontong in blokjes.

Gado gado saus

Fruit de helft van het overgebleven rawitmengsel in wat olie in een pan. Voeg de pindakaas toe met de gula djawa, een royale scheut ketjap manis en ketjap asin naar smaak. Kook even en pureer dan tot een gladde saus. Verdun met een scheutje water tot yoghurtdikte.

Ketjapsaus

Fruit het overgebleven rawitmengsel in wat olie in een pan aan. Voeg de ketjap manis, ketjap asin, korianderpoeder, komijnpoeder, gemberpoeder, knoflookpoeder, gula djawa, limoensap en sirachasaus toe. Kook tot een stroperige saus. Verdeel de saus over twee kommetjes en gebruik het ene deel om de saté op de grill te bedruipen. Serveer het andere deel bij de saté.

Grillen en serveren

Steek de grill aan. Rijg het gemarineerde vlees aan de satéstokjes en rooster om en om. Bestrijk de saté tijdens het grillen met ketjapsaus. Presenteer de groenten en het ei op het bord en lepel de gado gado saus erover heen. Bestrooi met gebakken ui en verkruimel de kroepoek erboven. Haal de saté van de grill en bestrijk nogmaals met ketjapsaus. Serveer met de gado gado, lontong en de overige ketjapsaus ernaast.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker