De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sardijnse couscous met gestoofd lamsvlees

120 min kooktijd
Sardijnse couscous met gestoofd lamsvlees

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Week de kikkererwten circa 12 uur in ruim water. Kook de kikkererwten in ruim water in circa 45 minuten gaar en giet af.

Lamsvlees
Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd het lamsvlees in blokjes. Verhit de olijfolie in een stoofpan en bak de helft van de uien, lamsvlees en laurier circa 8 minuten. Vijzel het venkelzaad met wat chiliflakes fijn. Voeg het venkelzaadmengsel en een beetje zout toe en schenk het water erop. Stoof het vlees met deksel op de pan in circa 1 uur en 30 minuten gaar.

Couscous
Stoom de couscous in een couscoussière of stoompan: Breng water aan de kook in het onderste deel. Besprenkel de couscous met twee derde van het warm water, beetje zout, de helft van de olijfolie en wrijf ondertussen met je handen de korreltjes los. Schep de couscous in het bovenste gedeelte en stoom circa 10 minuten. Schep de couscous in een grote schaal, laat iets afkoelen, besprenkel met de rest van het water en wrijf de korrels los. Stoom de couscous weer circa 10 minuten. Herhaal het los wrijven. Stoom voor de derde en laatste keer. Roer met een houten lepel los en meng met wat olijfolie.

Groente
Verhit olie in een pan en bak de resterende uien circa 15 minuten. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten fijn. Schil en snijd de wortels in plakjes. Voeg de tomaten en wortels toe aan de uien en bak circa 5 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en peper en schenk er een scheutje water bij. Stoof circa 10 minuten. Snijd de courgettes in plakjes en de kool in grove stukken. Voeg de plakjes courgette, groene kool en kikkererwten toe en stoof nog circa 10 minuten.

Rooster de pijnboompitjes in circa 4 minuten goudbruin in een droge koekenpan. Meng de couscous met de groente, de helft van de pijnboompitten en een scheutje van de bouillon.

Serveer
Schep vlak voor het serveren de pijnboompitjes door de couscous. Bestrooi met het resterende venkelzaadmengsel en de rest van de pijnboompitjes. Garneer met peterselie. Schep het vlees in een kom en garneer met peterselie.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker