De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sambal goreng tempeh met frikadel ajam

Een makkelijk Indisch groentengerecht en binnen 45 minuten op tafel.

45 min kooktijd
Sambal goreng tempeh met frikadel ajam

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Frikadel ajam

Verwarm de olie om te frituren voor op 160 ºC.
Pel en snipper de ui. Pluk en hak de bladselderij. Schil en snijd de aardappels in stukjes. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Laat ze uitlekken en prak de aardappels fijn met een vork. Snijd voor de frikadel de kipfilet en de kippendijen in blokjes en maal in de keukenmachine tot gehakt. Meng er de aardappels, ui en bladselderij door. Kneed tot een soepel gehakt. Is het gehakt te droog, voeg dan de eieren toe. Breng op smaak met wat nootmuskaat een beetje zout en versgemalen peper. Rol kleine balletjes van het gehakt en frituur de frikadel in circa 4 minuten, goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Sambal goreng tempeh

Breng water aan de kook, maak de sperzieboontjes schoon en blancheer ze beetgaar. Spoel af onder koud water.
Verwarm de olie om te frituren voor op 180 ºC. Snijd de tempeh in repen van 6 centimeter lang en 1 centimeter breed. Bak de tempeh goudbruin in de frituurolie. Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen. Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de lombok in ringen. Schil en rasp de gemberwortel.
Verhit een scheut olie in een wok en fruit de sjalotten, knoflook, gember, salamblad en lombok. Voeg de tempeh, sperzieboontjes en petehbonen toe. Breng op smaak met sambal badjak Jansen. Blus af met een scheut ketjap en kook nog circa 3 minuten door. Pluk en hak de bladselderij.

Serveren

Serveer de sambal goreng tempeh met de gehakte bladselderij en leg de frikadel erbij.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker