Frikadel ajam
Verwarm de olie om te frituren voor op 160 ºC.
Pel en snipper de ui. Pluk en hak de bladselderij. Schil en snijd de aardappels in stukjes. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Laat ze uitlekken en prak de aardappels fijn met een vork. Snijd voor de frikadel de kipfilet en de kippendijen in blokjes en maal in de keukenmachine tot gehakt. Meng er de aardappels, ui en bladselderij door. Kneed tot een soepel gehakt. Is het gehakt te droog, voeg dan de eieren toe. Breng op smaak met wat nootmuskaat een beetje zout en versgemalen peper. Rol kleine balletjes van het gehakt en frituur de frikadel in circa 4 minuten, goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Sambal goreng tempeh
Breng water aan de kook, maak de sperzieboontjes schoon en blancheer ze beetgaar. Spoel af onder koud water.
Verwarm de olie om te frituren voor op 180 ºC. Snijd de tempeh in repen van 6 centimeter lang en 1 centimeter breed. Bak de tempeh goudbruin in de frituurolie. Laat uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen. Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de lombok in ringen. Schil en rasp de gemberwortel.
Verhit een scheut olie in een wok en fruit de sjalotten, knoflook, gember, salamblad en lombok. Voeg de tempeh, sperzieboontjes en petehbonen toe. Breng op smaak met sambal badjak Jansen. Blus af met een scheut ketjap en kook nog circa 3 minuten door. Pluk en hak de bladselderij.
Serveren
Serveer de sambal goreng tempeh met de gehakte bladselderij en leg de frikadel erbij.
0 reacties