De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salmorejo (spaanse soep)

15 min kooktijd
Salmorejo (Spaanse soep)

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kook de eieren in een pan met water in circa 8 minuten hard. Giet de eieren af, laat ze schrikken onder koud water en pel de eieren. Hak de eieren fijn.

Snijd het brood in blokjes en week het brood in een beetje water. Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Knijp het brood uit. Pureer het brood, tomaten, knoflook, azijn en olijfolie met een staafmixer. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.

Snijd de serranoham in stukjes. Bestrooi de soep met de serranoham en de eieren en besprenkel met olijfolie.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker