Salmorejo (Spaanse soep)

10
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
Kook de eieren in een pan met water in circa 8 minuten hard. Giet de eieren af, laat ze schrikken onder koud water en pel de eieren. Hak de eieren fijn.

Snijd het brood in blokjes en week het brood in een beetje water. Snijd de tomaten in stukjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Knijp het brood uit. Pureer het brood, tomaten, knoflook, azijn en olijfolie met een staafmixer. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.

Snijd de serranoham in stukjes. Bestrooi de soep met de serranoham en de eieren en besprenkel met olijfolie.

Ingredienten

4
Personen

Salmorejo (Spaanse soep)

  • 3 eieren
  • 5 tomaten
  • 3 sneetjes witbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 75 ml olijfolie extra vierge
  • 75 g serranoham

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
10