De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salami-pizza-monkeybread

Laat je verrassen door dit heerlijke hartige Amerikaanse broodgerecht!

90 min kooktijd
Salami-pizza-monkeybread

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pizzadeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist en een scheut olie. Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 15 minuten rijzen.

Vulling
Vet de tulbandvorm in. Snijd elke bol mozzarella in 4 stukjes. Rol het deeg op tot een pil op een met bloem bestoven werkbank. Snijd de pil in 24 stukken en rol elk stuk uit tot een plakje. Vouw de stukjes mozzarella in de salami en vouw daar de plakjes deeg over. Rol op tot bolletjes. Verdeel de bolletjes over de tulbandvorm. Dek de tulbandvorm af met plasticfolie en laat circa 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak het monkeybread in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Tomatensaus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de gepelde tomaten en de oregano toe en laat circa 20 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de saus bij het warme monkeybread.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker