Salami-pizza-monkeybread

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Pizzadeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist en een scheut olie. Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 15 minuten rijzen.

Vulling
Vet de tulbandvorm in. Snijd elke bol mozzarella in 4 stukjes. Rol het deeg op tot een pil op een met bloem bestoven werkbank. Snijd de pil in 24 stukken en rol elk stuk uit tot een plakje. Vouw de stukjes mozzarella in de salami en vouw daar de plakjes deeg over. Rol op tot bolletjes. Verdeel de bolletjes over de tulbandvorm. Dek de tulbandvorm af met plasticfolie en laat circa 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak het monkeybread in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Tomatensaus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de gepelde tomaten en de oregano toe en laat circa 20 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de saus bij het warme monkeybread.

Ingredienten

4
Personen

Pizzadeeg

  • 500 g bloem
  • 300 ml water
  • 1 zakje gist
  • olijfolie
  • snufje zout

Vulling

  • 6 bollen mozzarella
  • 24 plakjes salami

Tomatensaus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 400 g gepelde tomaten (uit blik)
  • 1 tl gedroogde oregano

Extra nodig

  • bloem om te bestuiven
  • plasticfolie
  • boter om in te vetten
  • tulbandvorm
Geef je waardering
3