Salade van Elstar en gorgonzola

7
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Snijd de appels in plakken en gril ze op een barbecue of op de grillplaat. Snijd de gorgonzola in blokjes. Leg de appel op de borden en verdeel de gorgonzola erover. Meng de sla met de vinaigrette en verdeel het over de appel met gorgonzola. Bestrooi de salade met walnoten en breng op smaak met peper.

Vinaigrette
Pel en snipper de sjalot. Klop de mosterd met de sjalot, de azijn, de honing en zout en peper door elkaar. Voeg al kloppend de olie toe en blijf kloppen tot een goed gemengde dressing ontstaat. Snijd de peterselie fijn. Meng de peterselie door de vinaigrette.

Ingredienten

4
Personen

Salade

  • 2 Elstars appels
  • 100 g gorgonzola
  • 200 g veldsla
  • 60 g walnoten
  • versgemalen peper
  • 1 gerookte makreel

Vinaigrette

  • 1 sjalot
  • 2 tl mosterd
  • 2 el witte wijnazijn of citroensap
  • 1 tl vloeibare honing
  • zout
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 5 takjes peterselie
  • versgemalen peper
Geef je waardering
7