Breng 2 pannen met water en zout aan de kook, een voor de eieren en een voor de aardappels.
Kook de eieren hard in circa 8 minuten, laat ze schrikken in koud water en pel ze.
Breng in de pan van de eieren opnieuw water met zout aan de kook.
Aardappels
Was en snijd de aardappels in partjes.
Kook de aardappels met rozemarijn in circa 10 minuten gaar.
Groente
Snijd de uiteindes van de haricots vets.
Kook de haricots verts in circa 6 minuten beetgaar.
Salade maken
Meng de veldsla met de helft van de olie.
Pluk en hak de munt fijn. Voeg de munt, kappertjes en olijven toe.
Halveer de limoen en pers 1 helft uit in de salade
Pel en snijd de ui in dunne ringen en meng ze door de salade.
Giet de tonijn af en meng voorzichtig door de salade. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels en haricots verts af. Spoel de haricots verts met koud water.
Snijd de eieren in vieren.
Verdeel de salade over 4 borden.
Serveren
Lepel de resterende olie over de salade.
Snijd de andere helft van de limoen in vier partjes en leg een partje op elk bord.
Snijd het brood in plakjes.
0 reacties