Salade Nicoise a la Kasia

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Breng 2 pannen met water en zout aan de kook, een voor de eieren en een voor de aardappels.

Kook de eieren hard in circa 8 minuten, laat ze schrikken in koud water en pel ze.

Breng in de pan van de eieren opnieuw water met zout aan de kook.

Aardappels

Was en snijd de aardappels in partjes.

Kook de aardappels met rozemarijn in circa 10 minuten gaar.

Groente

Snijd de uiteindes van de haricots vets.

Kook de haricots verts in circa 6 minuten beetgaar.

Salade maken

Meng de veldsla met de helft van de olie.

Pluk en hak de munt fijn. Voeg de munt, kappertjes en olijven toe.

Halveer de limoen en pers 1 helft uit in de salade

Pel en snijd de ui in dunne ringen en meng ze door de salade.

Giet de tonijn af en meng voorzichtig door de salade. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de aardappels en haricots verts af. Spoel de haricots verts met koud water.

Snijd de eieren in vieren.

Verdeel de salade over 4 borden.

Serveren

Lepel de resterende olie over de salade.

Snijd de andere helft van de limoen in vier partjes en leg een partje op elk bord.

Snijd het brood in plakjes.

 

Ingredienten

4
Personen

Salade nicoise a la Kasia

  • 4 eieren
  • 300 g roseval aardappels of krieltjes in schil
  • 2 takjes rozemarijn
  • 200 g haricots verts
  • 250 g veldsla
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 bosje munt
  • 3 el kappertjes
  • 20 zwarte pitloze olijven in water
  • 20 groene pitloze olijven in water
  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 370 g tonijn in water uit blik
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 volkoren stokbrood
Geef je waardering
0