John Gerdsen

Ingredienten

4
Personen

Salade Nicoise

  • 3 eieren
  • 1 kropsla
  • 125 g haricots verts
  • 1 rode ui
  • zout
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 300 g tonijn uit blik
  • 50 g kappertjes
  • 25 zwarte olijven
  • 12 cherrytomaatjes
  • 16 ansjovisfilets
  • 0.5 bosje kervel
  • 0.5 bosje dille

Dressing

  • 150 ml olijfolie
  • 50 ml appelwijnazijn
  • 1 tl honing
  • 0.5 limoen
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Salade
Breng in een pan water de eieren aan de kook en kook ze in circa 8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Pluk de bladeren van de kropsla en verwijder de harde nerven. Was en droog de sla in een slacentrifuge. Blancheer de haricots verts in ruim kokend water met een beetje zout. Spoel de haricots verts koud in ijswater en halveer ze in de lengte. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Verdeel de slabladeren, ui en de haricots verts over platte borden. Schil en snijd de komkommer dunne repen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Snijd de eieren in partjes. Laat de tonijn uitlekken en verdeel samen met de eieren, komkommer, paprika, kappertjes, olijven, kerstomaatjes en ansjovisfilets over borden.

Dressing
Meng voor de dressing de olijfolie, azijn en honing en breng op smaak met limoensap, zout en peper. Breng de salade op smaak met de dressing en garneer met kervel en dille.

Geef je waardering

292
Salade Nicoise