De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Salade niçoise

Salade niçoise is een klassieker onder de maaltijdsalades. Maak dit basis-recept met Jet. Ze laat het je stap-voor-stap zien in Lekker Snel!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
salade nicoise recept

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Wist je dat de traditionele Salade Niçoise werd gegeten door vissers en boeren met lokale, verse groenten en vis uit het Middellandse Zeegebied? Dat heb ik geleerd toen ik in Nice woonde. Tegenwoordig vind je steeds vaker verschillende variaties."

Bereidingswijze

Salade niçoise

  1. Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water.

  2. Verwijder het steeltje van de haricots verts. 

  3. Kook de krieltjes in ruim kokend water in 5 min. beetgaar. Kook de laatste 3 min. de haricots verts mee. 

  4. Giet de krieltjes en haricot verts af. Doe terug in de pan en laat met de deksel erop droogstomen. 

  5. Snijd intussen de romainesla in repen, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. 

  6. Halveer de tomaten en snijd in plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. 

  7. Giet de tonijn en ansjovis af. 

  8. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Klop de sjalot, mosterd, honing en rode wijnazijn in een ruime kom met een garde goed door elkaar. 

  9. Schenk de olijfolie er al kloppende druppelsgewijs bij tot er een lobbige dressing ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. 

  10. Pel de eieren en snijd in partjes. Schep de sla, tomaat, rode ui, olijven, tonijn, ansjovis, krieltjes en haricots verts door de dressing. 

  11. Verdeel de salade over 4 borden en leg partjes ei erop.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.