Salade niçoise
-
Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water.
-
Verwijder het steeltje van de haricots verts.
-
Kook de krieltjes in ruim kokend water in 5 min. beetgaar. Kook de laatste 3 min. de haricots verts mee.
-
Giet de krieltjes en haricot verts af. Doe terug in de pan en laat met de deksel erop droogstomen.
-
Snijd intussen de romainesla in repen, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
-
Halveer de tomaten en snijd in plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
-
Giet de tonijn en ansjovis af.
-
Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Klop de sjalot, mosterd, honing en rode wijnazijn in een ruime kom met een garde goed door elkaar.
-
Schenk de olijfolie er al kloppende druppelsgewijs bij tot er een lobbige dressing ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
-
Pel de eieren en snijd in partjes. Schep de sla, tomaat, rode ui, olijven, tonijn, ansjovis, krieltjes en haricots verts door de dressing.
-
Verdeel de salade over 4 borden en leg partjes ei erop.
0 reacties