Salade met zwaardvis

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kokosmelk
Draai met een kurkentrekker de ogen van de kokosnoot open en laat de kokosnoot leeglopen op een glas. Bewaar het kokoswater.
Wikkel de noot in een theedoek en gebruik een hamer om de noot open te breken. Rasp het vruchtvlees of maal deze in de keukenmachine en giet het kokende water erover. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. (Dit duurt circa 30 minuten)
Schep de geraspte kokos op een schone theedoek en druk er zoveel mogelijk vocht uit. 

Dressing
Verwarm in een steelpan, al roerend, balsamicoazijn, honing, olijfolie en kaneel circa 2 minuten. Schenk de dressing over in een schaaltje om het afkoelen te versnellen.

Zwaardvis
Snijd de zwaardvisfilet in reepjes en knijp er 5 limoenen erover uit. Marineer de zwaardvis in het limoensap. Hak de peterselie, koriander en basilicum en meng met de vis. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.

Schil en snijd de mango in reepjes. 

Serveren
Serveer de sla in een diep bord en schep daarop de vis, mangoreepjes en dressing. Schenk het kokoswater en de kokosmelk over de vis. Snijd de peper fijn. Garneer met koriander, peper en partjes limoen.

Tip:
Wil je weten hoe je zelf een kokosnoot openbreekt? Bekijk deze video!

Ingredienten

4
Personen

Kokosmelk

  • 1 kokosnoot
  • 250 ml kokend water

Dressing

  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 1 mespuntje kaneel

Zwaardvis

  • 500 g zwaardvisfilet
  • 6 limoenen
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 bosje koriander
  • 2 takjes basilicum

Salade

  • 2 mango's
  • 250 g gemengde sla
  • 1 rode peper

Extra nodig

  • kurkentrekker
  • hamer
  • schone theedoek
Geef je waardering
0