De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade met zwaardvis

Draai met een kurkentrekker de ogen van de kokosnoot open en laat de kokosnoot leeglopen op een glas. Bewaar het kokoswater.

30 min kooktijd
Salade met zwaardvis

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kokosmelk
Draai met een kurkentrekker de ogen van de kokosnoot open en laat de kokosnoot leeglopen op een glas. Bewaar het kokoswater.
Wikkel de noot in een theedoek en gebruik een hamer om de noot open te breken. Rasp het vruchtvlees of maal deze in de keukenmachine en giet het kokende water erover. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. (Dit duurt circa 30 minuten)
Schep de geraspte kokos op een schone theedoek en druk er zoveel mogelijk vocht uit. 

Dressing
Verwarm in een steelpan, al roerend, balsamicoazijn, honing, olijfolie en kaneel circa 2 minuten. Schenk de dressing over in een schaaltje om het afkoelen te versnellen.

Zwaardvis
Snijd de zwaardvisfilet in reepjes en knijp er 5 limoenen erover uit. Marineer de zwaardvis in het limoensap. Hak de peterselie, koriander en basilicum en meng met de vis. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.

Schil en snijd de mango in reepjes. 

Serveren
Serveer de sla in een diep bord en schep daarop de vis, mangoreepjes en dressing. Schenk het kokoswater en de kokosmelk over de vis. Snijd de peper fijn. Garneer met koriander, peper en partjes limoen.

Tip:
Wil je weten hoe je zelf een kokosnoot openbreekt? Bekijk deze video!

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker