De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade met walnootdressing

Meng de azijn, mosterd en honing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Roer met een garde de walnoot- en olijfolie erdoor. Hak de walnoten en roer ze door de dressing.

5 MIN
Salade met walnootdressing

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Meng de azijn, mosterd en honing door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Roer met een garde de walnoot- en olijfolie erdoor. Hak de walnoten en roer ze door de dressing.

Serveertip
Lekker bij slasoorten met een (lichte) nootachtige smaak, zoals rucola, eikenbladsla en veldsla. Was, droog en scheur de slablaadjes, meng evt. met gesneden bieslook en sprenkel de dressing erover.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker