Snijd de aubergines in dikke plakken en stoom ze 10 minuten op 100°C. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Pel en snijd de ui in ringen. Kook granaatappelsap en grenadine tot een siroop. Leg de plakken aubergine op een schaal en laat ze afkoelen. Verdeel de blokjes tomaat en uiringen over de aubergine. Lepel de siroop over de salade, snijd de limoen door en knijp boven de salade uit. Verwijder de zaadjes uit de peper, snijd hem in ringetjes en strooi ze over de salade. Pel en snijd de knoflook fijn en strooi de knoflook over de salade. Hak de kruiden fijn en haal de pitjes uit de granaatappel. Garneer de salade met de de kruiden en de granaatappelpitjes. Rooster het pitabrood, breek in stukjes en serveer ze op de salade.
Dit recept komt uit de aflevering over Dubai van het programma The Taste of Life Travel.
0 reacties