De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade met gestoomde aubergine

Snijd de aubergines in dikke plakken en stoom ze 10 minuten op 100°C. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Pel en snijd de ui in ringen. Kook granaatappelsap en grenadine tot een siroop. Leg de plakken aubergine op een schaal en laat ze afkoelen.

25 min kooktijd
Salade met gestoomde aubergine

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in dikke plakken en stoom ze 10 minuten op 100°C. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Pel en snijd de ui in ringen. Kook granaatappelsap en grenadine tot een siroop. Leg de plakken aubergine op een schaal en laat ze afkoelen. Verdeel de blokjes tomaat en uiringen over de aubergine. Lepel de siroop over de salade, snijd de limoen door en knijp boven de salade uit. Verwijder de zaadjes uit de peper, snijd hem in ringetjes en strooi ze over de salade. Pel en snijd de knoflook fijn en strooi de knoflook over de salade. Hak de kruiden fijn en haal de pitjes uit de granaatappel. Garneer de salade met de de kruiden en de granaatappelpitjes. Rooster het pitabrood, breek in stukjes en serveer ze op de salade.

Dit recept komt uit de aflevering over Dubai van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker