De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade handrol

Snijd de bieslook fijn. Meng de bloem beetje bij beetje door de melk en roer de eieren, olie, bieslook en zout erdoor. Verhit op hoog vuur een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er met een sauslepel beslag in zodat de bodem met een dun laagje bedekt is en draai het vuur laag.

25 min kooktijd
Salade Handrol

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bieslookflensjes
Snijd de bieslook fijn. Meng de bloem beetje bij beetje door de melk en roer de eieren, olie, bieslook en zout erdoor. Verhit op hoog vuur een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er met een sauslepel beslag in zodat de bodem met een dun laagje bedekt is en draai het vuur laag. Laat het beslag stollen zonder dat het kleurt en draai het flensje om. Bak het flensje nog 1 minuut zonder te kleuren en haal het flensje uit de pan. Herhaal dit tot het beslag op is en laat de flensjes afkoelen.

Vulling
Meng de garnalen en Hüttenkäse en breng op smaak met zout en peper. Was de radijsjes en snijd ze in partjes. Snijd de helft van de komkommer in reepjes en de rest in plakjes. Schil en snijd de appel in reepjes. Beleg de flensjes voor tweederde met slablaadjes, een kwart van de garnalensalade, radijsjes, appel, komkommer, koriander en een halve eetlepel pinda’s. Bestrijk het uiteinde met chilisaus. Rol het flensje stevig op en maak de overige rolletjes. Snijd de rolletjes in 4 stukken en zet ze op een bord. Garneer de borden met reepjes appel en plakjes komkommer. Steek wat sla en koriander in de rolletjes. Schenk er chilisaus omheen en garneer met blaadjes koriander en de overgebleven pinda’s.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker