Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Salade Geitenkaas

  • 4 tomaten
  • 1 halve komkommer
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 20 g pijnboompitten
  • 150 g gemengde slasoorten
  • 4 plakjes zachte geitenkaas (a 70 g per plak)
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 el vloeibare honing

Dressing

  • 1 sap van 1 citroen
  • 2 tl fijne mosterd
  • 50 ml olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Verhit de grill voor. Snijd de tomaten en komkommer in stukjes en de olijven in ringetjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Klop een dressing van het citroensap, de mosterd en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de sla, tomaten, komkommer en olijven met de dressing. Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met tijmblaadjes en besprenkel met honing. Laat ze mooi lichtbruin gratineren onder de grill. Verdeel de salade over de borden, leg de geitenkaas erop en bestrooi met pijnboompitten.

Dit recept komt uit de aflevering over Malta van het programma The Taste of Life Travel.

Geef je waardering

123
Salade Geitenkaas