De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade geitenkaas

Een heerlijke geitenkaassalade uit Malta!

35 min kooktijd
Salade Geitenkaas

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verhit de grill voor. Snijd de tomaten en komkommer in stukjes en de olijven in ringetjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Klop een dressing van het citroensap, de mosterd en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Meng de sla, tomaten, komkommer en olijven met de dressing. Leg de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met tijmblaadjes en besprenkel met honing. Laat ze mooi lichtbruin gratineren onder de grill. Verdeel de salade over de borden, leg de geitenkaas erop en bestrooi met pijnboompitten.

Dit recept komt uit de aflevering over Malta van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker