Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Sajur lodeh

  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 7 witte kool bladeren
  • 2 cm laos
  • 1 rode paprika
  • 1 bos bospenen
  • 250 g sperziebonen
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 2 blaadjes salamblad
  • 1 tl trassi
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml bouillon
  • 50 g bamboescheuten
  • zout

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Scheur de kool in repen en snijd de loas in plakken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Schil en snijd de wortels in schuine stukjes. Rang en halveer de sperziebonen. Verhit een de scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook, salamblad, trassi en laos. Voeg de kool en paprika toe en blus af met de kokosmelk en bouillon. Breng aan de kook en voeg de sperziebonen, wortels en bamboescheuten toe en kook tot de groente gaar zijn. Breng op smaak met zout.

Serveer de sajur lodeh met rijst en kroepoek.

Geef je waardering

49
Sajur lodeh (groente in kokosmelk)