De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

saffraanrisotto met grote garnalen

30 min (voor)bereidingstijd
Saffraanrisotto met grote garnalen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Ontdooi de garnalen.

Saffraanrisotto

  • Breng een pan met het water, de groentebouillonblokjes en de saffraan aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en de rode peper  circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Blus af met de witte wijn. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 minuten. Roer regelmatig goed door.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de risotto.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie door de risotto en breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.

Piccobello tomaatjes

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pof de tomaatjes circa 10 minuten in de oven.

Grote garnalen

  • Maak de garnalen schoon. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen met de knoflook in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Halveer de citroen. Pers de helft van de citroen boven de pan uit. Snijd de andere helft in partjes. Breng de garnalen op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de risotto over borden. Verdeel de piccobello tomaatjes en de grote garnalen over de risotto. Bestrooi met de resterende peterselie en serveer er een citroenpartje naast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

fantastisch recept.
hiernaast zoek ik ook nog naar het recept van "saffraansaus risotto primavera met krokante tongfilet" wat Rudolph heeft gemaakt in de serie Rudolph loopt stage.
deze kon ik hier nergens vinden.
hoor graag wat terug, alvast hartelijk dank
Rita Manaï
30-04-2024
Hi!

Helaas hebben we dat recept niet gekregen van Rudolph. Wellicht dat je hem kan benaderen via één van zijn social-mediakanalen?

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
02-05-2024

Ook lekker