Saffraanrisotto met grote garnalen

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Ontdooi de garnalen.

Saffraanrisotto

  • Breng een pan met het water, de groentebouillonblokjes en de saffraan aan de kook.
  • Pel en snipper de sjalotten.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en de rode peper  circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Blus af met de witte wijn. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 minuten. Roer regelmatig goed door.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de risotto.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie door de risotto en breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.

Piccobello tomaatjes

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pof de tomaatjes circa 10 minuten in de oven.

Grote garnalen

  • Maak de garnalen schoon. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen met de knoflook in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Halveer de citroen. Pers de helft van de citroen boven de pan uit. Snijd de andere helft in partjes. Breng de garnalen op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de risotto over borden. Verdeel de piccobello tomaatjes en de grote garnalen over de risotto. Bestrooi met de resterende peterselie en serveer er een citroenpartje naast.

Ingredienten

4
Personen

Saffraanrisotto met grote garnalen

  • 500 g grote garnalen (diepvries)
  • 800 ml water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 3 draadjes saffraan
  • 2 sjalotten
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 500 g piccobello of cherrytomaatjes

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
11