- Ontdooi de garnalen.
Saffraanrisotto
- Breng een pan met het water, de groentebouillonblokjes en de saffraan aan de kook.
- Pel en snipper de sjalotten.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en de rode peper circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Blus af met de witte wijn. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 minuten. Roer regelmatig goed door.
- Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de risotto.
- Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie door de risotto en breng het geheel op smaak met een beetje versgemalen peper.
Piccobello tomaatjes
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pof de tomaatjes circa 10 minuten in de oven.
Grote garnalen
- Maak de garnalen schoon. Dep de garnalen droog met keukenpapier.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen met de knoflook in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
- Halveer de citroen. Pers de helft van de citroen boven de pan uit. Snijd de andere helft in partjes. Breng de garnalen op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de risotto over borden. Verdeel de piccobello tomaatjes en de grote garnalen over de risotto. Bestrooi met de resterende peterselie en serveer er een citroenpartje naast.
2 reacties
hiernaast zoek ik ook nog naar het recept van "saffraansaus risotto primavera met krokante tongfilet" wat Rudolph heeft gemaakt in de serie Rudolph loopt stage.
deze kon ik hier nergens vinden.
hoor graag wat terug, alvast hartelijk dank
Helaas hebben we dat recept niet gekregen van Rudolph. Wellicht dat je hem kan benaderen via één van zijn social-mediakanalen?
Groeten,
Team-24Kitchen