Sachertorte

27
Gemiddeld

Bereidingswijze

100 minuten totale tijd

Hak de chocolade en smelt deze in ongeveer 2 minuten in de magnetron op 600W. Smelt de boter in 1 minuut op 600W. Splits de eieren en meng de eidooiers met de chocolade, boter en poedersuiker en mix dit met de staafmixer tot een gladde massa. Klop de eiwitten stijf, voeg de suiker in gedeelten toe en klop tot er stijve pieken ontstaan. Meng om en om gedeeltes eiwit en bloem door de chocolade en spatel dit goed door. Beleg de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en schenk het beslag in de vorm. Bak de cake ongeveer 55 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C onder- en bovenwarmte en laat afkoelen. Snijd de afgekoelde taart doormidden, bestrijk hem met de abrikozenconfiture en leg de taarthelften weer op elkaar. Verwarm de overige confiture en bestrijk de hele taart met behulp van een kwast. Breng voor het glazuur het water met de suiker aan de kook en voeg de chocolade toe. Kook het glazuur tot 110 °C en giet het door een zeef. Schenk een derde van het glazuur op het aanrecht en tableer (met een paletmes voorzichtig uitwrijven) tot deze dikker en lichter van kleur wordt. Schenk weer terug in de pan en herhaal dit nogmaals. Zet de taart op een rooster en schenk het glazuur erover, zodat de hele cake bedekt is. De overige glazuur kunt u gewoon nogmaals gebruiken, maar u hebt altijd extra nodig om de taart mooi bedekt te krijgen.

Dit recept komt uit de aflevering over Wenen van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

12
Personen

Cake

  • 120 g bittere chocolade
  • 120 g zachte boter
  • 6 eieren
  • 40 g poedersuiker
  • 160 g suiker
  • 120 g bloem

Vulling en glazuur

  • 300 g abrikozenconfiture
  • 450 g suiker
  • 180 g water
  • 375 g bittere chocolade

Extra nodig

  • bakpapier
  • springvorm 22 cm
  • bakkwast
Geef je waardering
27