De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

russische watruschki’s

90 MIN
Russische Watruschki’s

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Smelt de boter. Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist en suiker erin op. Maak een bergje van de bloem, strooi het zout over de rand en maak in het midden een kuiltje. Schenk de melk in het kuiltje, kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en meng de boter en ei erdoor. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt in een ingevette kom circa 1 uur rijzen. Verwarm de oven op 200 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank tot een pil van circa 6 centimeter doorsnede. Snijd de pil in 15 gelijke stukken. Druk elke plakje van binnen naar buiten tot een soort kommetje. Leg de deegbakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik in het midden van de deegbakjes enkele gaatjes.

Vulling
Wel de rozijnen in water en giet ze af. Meng de kwark met de eidooiers, suiker, sap van de citroen, rozijnen en de gekonfijte sinaasappelschil. Schep in elke deegbakje een eetlepel vulling. Laat het deeg, afgedekt met ingevet plasticfolie, circa 15 minuten rijzen. Bestrijk de deegranden met de losgeklopte eidooier.

Bak de watruschki’s in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water. Bestrijk de watruschki’s met de jam zodat ze een mooie glanslaag krijgen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker