Deeg
Smelt de boter. Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist en suiker erin op. Maak een bergje van de bloem, strooi het zout over de rand en maak in het midden een kuiltje. Schenk de melk in het kuiltje, kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en meng de boter en ei erdoor. Kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt in een ingevette kom circa 1 uur rijzen. Verwarm de oven op 200 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank tot een pil van circa 6 centimeter doorsnede. Snijd de pil in 15 gelijke stukken. Druk elke plakje van binnen naar buiten tot een soort kommetje. Leg de deegbakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik in het midden van de deegbakjes enkele gaatjes.
Vulling
Wel de rozijnen in water en giet ze af. Meng de kwark met de eidooiers, suiker, sap van de citroen, rozijnen en de gekonfijte sinaasappelschil. Schep in elke deegbakje een eetlepel vulling. Laat het deeg, afgedekt met ingevet plasticfolie, circa 15 minuten rijzen. Bestrijk de deegranden met de losgeklopte eidooier.
Bak de watruschki’s in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water. Bestrijk de watruschki’s met de jam zodat ze een mooie glanslaag krijgen.
90 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties