De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rudolph’s kruidkoeken

Deze kruidige koekjes met chocolade van Rudolph zijn het perfecte koekje voor bij de koffie of thee. Of natuurlijk lekker voor tussendoor. 

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kruidkoeken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Deze kruidige koekjes met chocolade van Rudolph zijn het perfecte koekje voor bij de koffie of thee. Of natuurlijk lekker voor tussendoor. 

Bereidingswijze

Kruidkoeken 

Stap 1: 
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker, ei, zout, gemberpoeder, nootmuskaat en de kaneelpoeder. Kneed beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Druk de koekstempel stevig op het deeg. Steek, met een ronde uitsteekvorm met een grotere doorsnede dan de koekstempel, koekjes uit het deeg. Leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de koeken met een kwastje met cacaopoeder zodat een donker reliëf ontstaat op de koeken. Bak de koeken circa 15 minuten in de oven tot ze goudbruin van kleur zijn. Laat afkoelen. 

Afwerking 

Stap 1: 
Smelt de chocolade au bain-marie. Tableer de gesmolten chocolade. Bij tableren wordt twee derde van de chocolade afgekoeld tot circa 26 °C en wordt het gemengd met de resterende chocolade die circa 40 °C is. Hierdoor krijgt de chocolade de perfecte temperatuur van circa 32 °C en kan het verder verwerkt worden.  

Stap 2: 
Voeg de rietsuiker toe aan een schaal. Dompel de onderkant van koeken in de getableerde chocolade. Leg de koeken daarna in de rietsuiker. Laat de chocolade uitharden.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.