Kruidkoeken
Stap 1:
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker, ei, zout, gemberpoeder, nootmuskaat en de kaneelpoeder. Kneed beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2:
Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Druk de koekstempel stevig op het deeg. Steek, met een ronde uitsteekvorm met een grotere doorsnede dan de koekstempel, koekjes uit het deeg. Leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de koeken met een kwastje met cacaopoeder zodat een donker reliëf ontstaat op de koeken. Bak de koeken circa 15 minuten in de oven tot ze goudbruin van kleur zijn. Laat afkoelen.
Afwerking
Stap 1:
Smelt de chocolade au bain-marie. Tableer de gesmolten chocolade. Bij tableren wordt twee derde van de chocolade afgekoeld tot circa 26 °C en wordt het gemengd met de resterende chocolade die circa 40 °C is. Hierdoor krijgt de chocolade de perfecte temperatuur van circa 32 °C en kan het verder verwerkt worden.
Stap 2:
Voeg de rietsuiker toe aan een schaal. Dompel de onderkant van koeken in de getableerde chocolade. Leg de koeken daarna in de rietsuiker. Laat de chocolade uitharden.
Meld je aan en praat mee