Rudolph's burgermeesters

11
Gemiddeld

Bereidingswijze

2 uur totale tijd

Chocoladebiscuit
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop het eiwit met de suiker tot stijve pieken. Roer de boter en de eidooier door de chocolade. Spatel een lepel eiwit door het chocolademengsel. Schenk het chocolademengsel bij het eiwit en spatel rustig door. Schenk het beslag in een spuitzak. Spuit grote doppen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 12 minuten gaar. Laat het chocoladebiscuit afkoelen.

Chocolade-frambozenmousse
Snijd de chocolade in kleine stukjes. Klop het eiwit met 1 eetlepel suiker schuimig. Breng water en suiker aan de kook en kook circa 2 minuten door (121 ºC). Schenk de suikersiroop bij het eiwit en klop tot het eiwit lauwwarm is. Breng de frambozenpuree aan de kook en roer, van het vuur af, de chocolade en de boter erdoor. Klopt de slagroom stijf. Meng een eetlepel eiwitschuim door het frambozenmengsel en roer voorzichtig door. Spatel de rest van het eiwit door het frambozenmengsel en spatel de room erdoor. Schep de mousse in een spuitzak en spuit grote doppen op het biscuit. Zet ze in de vriezer en vries ze aan.

Ganache
Smelt 100 g chocolade au bain-marie en schenk de chocolade in een kleine spuitzak. Snijd de resterende chocolade in stukjes. Breng melk, room, suiker en boter aan de kook. Haal de pan van het vuur en los de chocolade erin op. Dompel de mousse door de ganache en garneer met een spiraal van chocolade.

Ingredienten

12
Personen

Chocoladebiscuit

  • 125 g pure chocolade
  • 120 g eiwit
  • 40 g suiker
  • 30 g boter
  • 20 g eidooier

Chocolade-frambozenpuree

  • 100 g pure chocolade
  • 60 g eiwit
  • 90 g suiker
  • 50 g water
  • 100 g frambozenpuree
  • 25 g boter
  • 200 g room

Gelei

  • 400 g pure chocolade
  • 100 ml melk
  • 100 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 30 g boter

Extra nodig

  • spuitzakken
Geef je waardering
11