De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rozemarijnspiesjes met spruiten en halloumi

Pel de knoflook. Mix in het bakje van de staafmixer de knoflook, kervel, kappertjes, rasp en sap van de citroen en een scheut olijfolie tot een salsa.
Breng de salsa op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

20 MIN
Rozemarijnspiesjes met spruiten en halloumi

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Groene salsa
Pel de knoflook. Mix in het bakje van de staafmixer de knoflook, kervel, kappertjes, rasp en sap van de citroen en een scheut olijfolie tot een salsa.
Breng de salsa op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 

Spiesjes
Breng in een pan water met een beetje zout aan de kook.
Maak de spruitjes schoon en blancheer voor circa 3 minuten in het kokende water. Spoel de spruiten daarna koud.
Snijd de halloumi in blokjes van circa 2 bij 2 centimeter.
Prik met de satéprikker gaatjes in de spruiten en de blokjes halloumi.
Was de takjes rozemarijn en rijg de spruitjes en halloumi om en om aan het takje. Bestrijk de spiesjes met olijfolie.
Verwarm de grillpan voor. Rooster de stokjes rondom circa 1 minuut per kant.
Rasp Parmezaanse kaas over de spiesjes in de grillpan en doe er alvast wat salsa op. Grill nog even kort door voor het serveren.

 

Serveren
Leg de spiesjes op een schaal en doe nog wat salsa erbij.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker