De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Roz Djerbi met schelpjes

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Roz Djerbi met schelpjes

Bereidingswijze

Was de schelpen in ruim water en verwijder de open schelpjes. Snijd de koriander fijn.

Pers voor de harissa de knoflook. Meng de harissa met zwarte peper, driekwart van de koriander, de knoflook, de kurkuma en de tomatenpuree en zout.

Snijd de lente-ui in smalle ringetjes. Meng de rijst met de doperwtjes, de munt, de kruidenpasta en de lente-ui. Stoom de gekruide rijst 30 minuten in een stoompan of couscoussiere met deksel erop. Voeg de schelpjes toe, bestrooi ze met de rest van de koriander en wat zout. Stoom de rijst nogmaals, met deksel op de pan, in circa 5 minuten gaar en tot de schelpjes open zijn.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, EstĆ©e, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.