De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

roz djerbi met schelpjes

45 min kooktijd
Roz Djerbi met schelpjes

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Was de schelpen in ruim water en verwijder de open schelpjes. Snijd de koriander fijn.

Pers voor de harissa de knoflook. Meng de harissa met zwarte peper, driekwart van de koriander, de knoflook, de kurkuma en de tomatenpuree en zout.

Snijd de lente-ui in smalle ringetjes. Meng de rijst met de doperwtjes, de munt, de kruidenpasta en de lente-ui. Stoom de gekruide rijst 30 minuten in een stoompan of couscoussiere met deksel erop. Voeg de schelpjes toe, bestrooi ze met de rest van de koriander en wat zout. Stoom de rijst nogmaals, met deksel op de pan, in circa 5 minuten gaar en tot de schelpjes open zijn.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker