De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rouleau van kippendijen

Verwijder het vel en vet van de kippendijen en snijd de kippendijen in stukjes. Pluk de munt en dragon. Splits het ei en maal het eiwit samen met de kipstukjes, abrikozen, pistache, room en de geplukte dragon en munt fijn in de keukenmachine.

45 min kooktijd
Rouleau van kippendijen

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Wel de abrikozen een nachtje in water.

Farce
Verwijder het vel en vet van de kippendijen en snijd de kippendijen in stukjes. Pluk de munt en dragon. Splits het ei en maal het eiwit samen met de kipstukjes, abrikozen, pistache, room en de geplukte dragon en munt fijn in de keukenmachine. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schep de farce in een spuitzak en bewaar in de koelkast.

Rouleau
Verwijder de huid van de kippendijen. Leg ze naast elkaar op plasticfolie. Leg hier een laagje folie overheen en sla de kippendijen plat met een bijltje of de onderkant van een pan. Verwijder de bovenste laag folie. Leg de ham in de lengte op de kippendijen. Spuit een rechte baan farce over de lengte van de kippendijen. Rol het plasticfolie op door de zijkanten rond te draaien tot een rechte en strakke rouleau. Knoop de folie aan beide kant goed dicht. Breng een braadslee met water aan de kook, leg hier de rouleau in en zet het vuur uit. Laat zo circa 20 minuten garen.

Salade
Maak met de dunschiller lange dunne slierten van de komkommer, bospeentjes, courgette en rettich. Rasp en halveer de limoen en roer de rasp en het sap samen met de olijf- en walnotenolie door elkaar. Meng de dressing door de groentelinten en laat dit circa 5 minuten marineren. Breng dit op smaak met een beetje zout en vers gemalen peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker