Roti van oma Harriëtte

110
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Was de kousenband goed en snij ze vervolgens in reepjes van 5 centimeter. Pel 1 ui en snipper deze fijn. Haal het vel van de teentjes knoflook en snij deze ook fijn. Snij een halve Surinaamse peper fijn. Snij de kippendijfilet in grove stukken.

Verwarm nu in een ruime wokpan een goede bodem arachideolie. Fruit hierin een halve ui, drie teentjes knoflook en de halve Surinaamse peper. Voeg als de ui glazig is de kippendij toe, samen met de masala, komijnzaad en zout naar smaak. Braad dit kort aan en laat dan met de deksel op de pan rustig doorgaren.

Schil de aardappels, snij ze in grove stukken en was ze goed tot alle zetmeel eraf is. Doe in een andere pan een goede bodem olie en fruit hierin de restant van de ui en de knoflook. Voeg de aardappels toe samen met de kerriepoeder en zout en peper naar smaak.

Voeg nu de kousenband toe en bak nog ongeveer een minuut aan. Doe nu ruim water in de pan en gaar zachtjes door. Serveer de kip een aardappels met de kousenband met verwarmde rotipannenkoeken. Gebruik de pannenkoeken om mee te eten.

Ingredienten

4
Personen

Voor de roti

  • 1 bos kousenband
  • 1 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 0,5 Surinaamse peper
  • 250 g kippendijfilet
  • 1,5 el masala
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl kerriepoeder
  • 500 g kruimige aardappels
  • zwarte peper
  • zout
  • arachideolie

Extra nodig

  • rotipannenkoeken
Geef je waardering
110