Stap 1:
Vul de onderste helft van de stoompan met water. Zet de stoompan op het fornuis en breng het water goed aan de kook. Begin aan het beslag terwijl het water opwarmt.
Stap 2:
Klop met mixer op de hoogste stand de eieren en de suikers 15 minuten. Klop net zolang totdat het dik, wit en luchtig is. Zeef vervolgens het zelfrijzend bakmeel met het zout erboven. Spatel dit er voorzichtig doorheen. Schenk de Sprite langs de rand van de mengkom. Spatel dit er voorzichtig doorheen. Schep 5 lepels beslag uit de kom in een andere kom en meng dit met het pandan-extract of de cacao.
Stap 3:
Als het water aan de kook is in de stoompan, kun je de cake stomen. Bekleed het bovenste gedeelte van de stoompan met een theedoek. Schenk hier direct het beslag in. Vouw de theedoek om de deksel heen en knoop de uiteinden van de theedoek bij elkaar of gebruik hiervoor een elastiek zodat de theedoek niet in het beslag hangt.
Stoom de cake vervolgens 40 minuten op hoog vuur. Til het deksel gedurende die 40 minuten niet op om te spieken. Doe je dit wel, dan zakt de cake in.
Als een satéprikker droog uit de koek komt, dan is hij klaar. Eet de roti kukus warm met boter!
Selamat makan.
Wil je zien hoe Job en Perry hun eigen draai geven aan de roti kukus van Lola van Toko Lo? Bekijk dan hier de aflevering van INDO FOOD met Job en Perry>
1 reactie