Roti à la Eugene

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
330 minuten totale tijd

Kip marineren
Haal het vel van de kippendijen en snijd het vlees in. Masseer de garam masala in het vlees en laat 4 uur marineren.

Deeg
Meng de bloem met het water, baksoda en bakpoeder en kneed het geheel goed door. Laat circa 50 minuten onder folie rusten.

Kip
Pel en snipper de uien en pel en hak de knoflook.Verhit olie in de pan en braad de kip. Voeg de uien, knoflook en de bouillon toe. Snijd de tomaten en voeg toe. Schil en snijd de aardappels in kleine stukken. Voeg toe en laat circa 20 minuten sudderen.

Kousenband
Snijd de puntjes van de kousenband en snijd de kousenband in stukjes. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit olie in de pan en bak de kousenband op een middelhoog vuur circa 2 minuten. Voeg de knoflook en tomaten toe. Laat het geheel in circa 10 minuten gaar sudderen.

Verdeel het deeg in ballen en rol tot kleine pannenkoekjes. Verhit olie in de pan en bak de rotiplaten in circa 2 minuten per kant.

Serveer het vlees met de aardappels en kousenband op de rotiplaten.

TIP
Je kan ook rotiplaten kopen. Zorg er dan voor dat je goede, verse hebt. Dit kan je het beste bij een toko halen. 
Je kan ook broodmix gebruiken voor de rotiplaten. Let er dat je hiervoor een biologische of zo puur mogelijke mix koopt. Maak dan het deeg volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Bekijk hier alle tips van Andy McDonald.

Ingredienten

4
Personen

Kip

  • 1 kg kippendijenvlees
  • 3 el garam garam
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 l kippenbouillon
  • 4 tomaten
  • 4 grote kruimige aardappels

Deeg

  • 500 g tarwebloem
  • 375 ml water
  • 0.5 tl baksoda
  • 0.5 bakpoeder

Kousenband

  • 400 g kousenband
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
Geef je waardering
4