Verwarm
de oven voor op 160 °C.
Verhit
een scheut olie in een braadpan. Bestrooi de rosbief met zout en versgemalen
peper en bak de rosbief rondom bruin. Steek een kernthermometer in de rosbief
en gaar het vlees in de oven tot de kerntemperatuur 48 °C is. Dit duurt 30-40 minuten.
Haal het vlees uit de oven en uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie
circa 10 minuten rusten.
Verhit
een scheut olie in een pan. Snijd voor de croutons het brood in blokjes en bak
in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Pel en snijd de knoflook fijn. Roer de
helft van de knoflook door het brood en bak circa 2 minuten mee.
Snijd
voor de wasabimayonaise de ansjovisfilets heel fijn en meng ze met de
resterende knoflook, eidooier, azijn, wasabi en versgemalen peper. Roer met een
garde druppelsgewijs de olie erdoor.
Pluk
de Romeinse sla en meng de wasabimayonaise en de croutons erdoor. Snijd De
rosbief in dunne plakken. Verdeel de salade over borden en schik de rosbief
ertussen. Schaaf de Parmezaanse kaas erover.
30 min voorbereidingstijd
15 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties