Bodem
Smelt de boter. Maal de biscuitjes fijn en meng met de gesmolten boter. Verdeel het koekmengsel over de bodem van een ingevette en met bakpapier beklede springvorm.
Roqueforttaart
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de hazelnoten in circa 8 minuten goudbruin en hak in grove stukken. Draai de oven terug naar 130 °C. Klop in de keukenmachine de roomkaas met de zure room, eieren en de suiker. Zeef de bloem erdoor en voeg zout toe. Verkruimel en spatel de blauwe kaas door het mengsel. Schenk het beslag in een ingevette springvorm en sprenkel de hazelnoten over de bovenkant. Bak de Roqueforttaart in circa 95 minuten gaar en laat afkoelen in de vorm. Zet de taart minimaal 1 uur in de koelkast.
Geglaceerde druiven
Was de druiven en haal de takjes eraf. Verwarm de honing met de boter in een pan. Was en ris een handje tijm en voeg toe aan de boter. Glaceer de druiven door ze door het honingmengsel te wentelen. Voeg een scheutje witte wijnazijn toe en laat nog circa 3 minuten pruttelen op laag vuur. Garneer de taart met de geglaceerde druiven en aanhangend siroop.
Meld je aan en praat mee