De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

roomkaastaart

Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Meng de koekkruimels met de boter. Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plasticfolie. Druk het mengsel in de vorm tot een bodem van circa 0,5 centimeter dik met een opstaande rand van circa 4 centimeter.

90 min kooktijd
Roomkaastaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bodem
Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Meng de koekkruimels met de boter. Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plasticfolie. Druk het mengsel in de vorm tot een bodem van circa 0,5 centimeter dik met een opstaande rand van circa 4 centimeter.

Vulling
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de room met de suiker tot yoghurt dikte. Meng de roomkaas met de passievruchtenpuree en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm een pan en los hierin de geweekte gelatine met aanhangend water op. Meng de gelatine door de roomkaas en spatel de room erdoor. Schenk de vulling in de springvorm en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Gelei
Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Verhit het water, sap van de citroen, kurkuma, vruchtvlees van de passievruchten en suiker in een pan tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en voeg abrikozenjam en de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door. Schenk de gelei, terwijl de taart nog in de vorm zit, over de bovenkant van de taart. Laat de gelei minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker