Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Bodem

  • 175 g boter
  • 1 pak kandijkoekjes

Vulling

  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 ml room
  • 150 g suiker
  • 400 g verse roomkaas
  • 100 g passievruchtpuree

Gelei

  • 3 blaadjes gelatine
  • 250 ml water
  • 1 citroen
  • 1 tl kurkuma
  • 150 g suiker
  • 200 g abrikozenjam
  • 2 passievruchten
  • 2 el water

Extra nodig

  • 1 springvorm (doorsnede ca 20 cm)
  • bakpapier
  • boter om in te vetten

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Bodem
Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Meng de koekkruimels met de boter. Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plasticfolie. Druk het mengsel in de vorm tot een bodem van circa 0,5 centimeter dik met een opstaande rand van circa 4 centimeter.

Vulling
Week de gelatine in ruim koud water. Klop de room met de suiker tot yoghurt dikte. Meng de roomkaas met de passievruchtenpuree en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm een pan en los hierin de geweekte gelatine met aanhangend water op. Meng de gelatine door de roomkaas en spatel de room erdoor. Schenk de vulling in de springvorm en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Gelei
Week de gelatine in een kom met ruim koud water. Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Verhit het water, sap van de citroen, kurkuma, vruchtvlees van de passievruchten en suiker in een pan tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en voeg abrikozenjam en de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed door. Schenk de gelei, terwijl de taart nog in de vorm zit, over de bovenkant van de taart. Laat de gelei minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Geef je waardering

40
Roomkaastaart