De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rood fruit met beaujolaissaus en kaneelijs

45 min kooktijd
Rood fruit met Beaujolaissaus en kaneelijs

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Merinque
Verwarm de oven voor op 120 ºC. Halveer de citroen en ontvet een kom in met citroensap. Splits de eieren. Klop, in de kom met de mixer, het eiwit stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Schep het eiwitschuim in een spuitzak en spuit banen van circa 10 centimeter lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de meringue circa 45 minuten in de oven.

Beaujolaissaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de Beaujolais met steranijs, suiker, kaneel, vanillestokje en merg aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur trekken. Voeg de agar agar toe en roer goed door tot er een dikke saus ontstaat. Laat de saus, al roerend, 2 minuten goed doorkoken.

Maak het fruit, indien nodig, schoon en meng het voorzichtig door elkaar. Pluk de munt.

Neem een rond, diep bord en verdeel het fruit erover. Schep in het midden een bol kaneelijs en schenk de lauwwarme Beaujolaissaus eromheen. Leg op het ijs de meringue en garneer met blaadjes munt.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker