Merinque
Verwarm de oven voor op 120 ÂșC. Halveer de citroen en ontvet een kom in met citroensap. Splits de eieren. Klop, in de kom met de mixer, het eiwit stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Schep het eiwitschuim in een spuitzak en spuit banen van circa 10 centimeter lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de meringue circa 45 minuten in de oven.
Beaujolaissaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de Beaujolais met steranijs, suiker, kaneel, vanillestokje en merg aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur trekken. Voeg de agar agar toe en roer goed door tot er een dikke saus ontstaat. Laat de saus, al roerend, 2 minuten goed doorkoken.
Maak het fruit, indien nodig, schoon en meng het voorzichtig door elkaar. Pluk de munt.
Neem een rond, diep bord en verdeel het fruit erover. Schep in het midden een bol kaneelijs en schenk de lauwwarme Beaujolaissaus eromheen. Leg op het ijs de meringue en garneer met blaadjes munt.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties