Merinque
Verwarm de oven voor op 120 ºC. Halveer de citroen en ontvet een kom in met citroensap. Splits de eieren. Klop, in de kom met de mixer, het eiwit stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Schep het eiwitschuim in een spuitzak en spuit banen van circa 10 centimeter lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de meringue circa 45 minuten in de oven.
Beaujolaissaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de Beaujolais met steranijs, suiker, kaneel, vanillestokje en merg aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur trekken. Voeg de agar agar toe en roer goed door tot er een dikke saus ontstaat. Laat de saus, al roerend, 2 minuten goed doorkoken.
Maak het fruit, indien nodig, schoon en meng het voorzichtig door elkaar. Pluk de munt.
Neem een rond, diep bord en verdeel het fruit erover. Schep in het midden een bol kaneelijs en schenk de lauwwarme Beaujolaissaus eromheen. Leg op het ijs de meringue en garneer met blaadjes munt.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
rood fruit met beaujolaissaus en kaneelijs
45 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties