Net een beetje anders maar even makkelijk als de vertrouwde appelflappen zijn deze ronde appelkoeken: een sappige dikke appelring tussen twee lagen krokant bladerdeeg.

Ingredienten

6
Porties

Appelkoeken

  • 12 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 1 moes- of handappel
  • 2 el suiker
  • ½ tl kaneel
  • 1 ei

Benodigdheden

  • appelboor
  • bakplaat met bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schil de appel, verwijder met een appelboor het klokhuis en snijd 6 plakken van 1 cm dik van de appel. Bestrooi de appelringen met de suiker en de kaneel.
  2. Leg de appelringen op 6 deegplakjes. Maak het deeg rond de appel met een beetje water vochtig. Leg er een tweede deegplakje op en druk het deeg rond de appel goed dicht. Steek of snijd de appelkoeken rond uit.
  3. Leg de koeken op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk het deeg er dun mee. Strooi er een beetje extra suiker over.
  4. Bak de appelkoeken in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Dit recept is afkomstig uit het boek appeltaart bij Janneke Thuis van Janneke Philippi.

Geef je waardering

5
Ronde appelkoeken recept