De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Ronde appelkoeken

Recept voor ronde appelkoeken: appelring tussen twee lagen krokant bladerdeeg.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Ronde appelkoeken recept

Een recept van

Net een beetje anders maar even makkelijk als de vertrouwde appelflappen zijn deze ronde appelkoeken: een sappige dikke appelring tussen twee lagen krokant bladerdeeg.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schil de appel, verwijder met een appelboor het klokhuis en snijd 6 plakken van 1 cm dik van de appel. Bestrooi de appelringen met de suiker en de kaneel.
  2. Leg de appelringen op 6 deegplakjes. Maak het deeg rond de appel met een beetje water vochtig. Leg er een tweede deegplakje op en druk het deeg rond de appel goed dicht. Steek of snijd de appelkoeken rond uit.
  3. Leg de koeken op de bakplaat. Klop het ei los en bestrijk het deeg er dun mee. Strooi er een beetje extra suiker over.
  4. Bak de appelkoeken in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Dit recept is afkomstig uit het boek appeltaart bij Janneke Thuis van Janneke Philippi.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.