Romige oesterzwammensaus
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Verwarm een pan en bak de spekblokjes circa 6 minuten.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Voeg de oesterzwammen, ui, de rode peper en de knoflook toe aan de spekjes en bak circa 4 minuten mee.
- Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook. Kook in circa 6 minuten in tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Roer de pasta door de saus.
- Pluk en scheur de blaadjes basilicum grof en roer door de saus.
Gebakken cherrytomaten
- Halveer de cherrytomaten.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de cherrytomaten circa 3 minuten tot ze openknappen.
Serveren
- Verdeel de romige oesterzwammenpasta en de gebakken cherrytomaten over borden. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
0 reacties