De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige oesterzwammenpasta

Deze oesterzwammenpasta is lekker romig, heerlijk voor een doordeweekse dag!

20 min kooktijd
Romige oesterzwammenpasta

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Romige oesterzwammensaus

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes circa 6 minuten.
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Voeg de oesterzwammen, ui, de rode peper en de knoflook toe aan de spekjes en bak circa 4 minuten mee.
  • Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook. Kook in circa 6 minuten in tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Roer de pasta door de saus. 
  • Pluk en scheur de blaadjes basilicum grof en roer door de saus.

Gebakken cherrytomaten

  • Halveer de cherrytomaten.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de cherrytomaten circa 3 minuten tot ze openknappen.

Serveren

  • Verdeel de romige oesterzwammenpasta en de gebakken cherrytomaten over borden. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker