Romige oesterzwammenpasta

15
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Romige oesterzwammensaus

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes circa 6 minuten.
  • Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Voeg de oesterzwammen, ui, de rode peper en de knoflook toe aan de spekjes en bak circa 4 minuten mee.
  • Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook. Kook in circa 6 minuten in tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Roer de pasta door de saus. 
  • Pluk en scheur de blaadjes basilicum grof en roer door de saus.

Gebakken cherrytomaten

  • Halveer de cherrytomaten.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de cherrytomaten circa 3 minuten tot ze openknappen.

Serveren

  • Verdeel de romige oesterzwammenpasta en de gebakken cherrytomaten over borden. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Ingredienten

4
Personen

Romige oesterzwammenpasta

  • 300 g viergranenspaghetti
  • 125 g spekblokjes
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 300 ml kookroom
  • 0.5 bosje basilicum
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas

Gebakken cherrytomaten

  • 250 g cherrytomaten
  • olijfolie om in te bakken
Geef je waardering
15