Romige knolselderij met komijnekaas uit de oven
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Schil en snijd de knolselderij in blokjes.
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de ham in blokjes.
- Rasp de komijnekaas.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en nootmuskaatpoeder circa 2 minuten. Voeg de knolselderij en de ham toe en bak circa 4 minuten. Schenk de kookroom erbij en strooi de komijnekaas eroverheen. Schuif de pan in de oven en rooster circa 20 minuten.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Salade
- Halveer de cherrytomaten.
- Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes.
- Meng voor de dressing in een grote kom de honing en de witte wijnazijn. Schenk al roerend de olijfolie extra vierge erbij. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de cherrytomaten, peer en de waterkers door de dressing.
Serveren
- Verdeel de romige knolselderij met komijnekaas uit de oven, de aardappels en de salade over borden.
Meld je aan en praat mee