Romige knollensoep

9
Makkelijk
Romige knollensoep

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Soep maken

Schil en snijd de knolselderij en de pastinaken in stukjes.

Pel en snijd de ui in grove stukken.

Verhit een klontje boter in een grote pan en fruit de ui.

Voeg de pastinaken en knolselderij toe en bak circa 4 minuten mee.

Schenk er water bij tot de groente net niet onder staan.

Voeg melk, laurier, tijm en het bouillonblokje toe.

Kook de soep op laag vuur circa 15 minuten.

Kaasstengels

Rasp de kaas.

Snijd het bladerdeeg in repen en rol ze op als een twister.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met kaas.

Halveer de peper in de lengte, verwijder zaadlijsten en snijd de peper fijn. Bestrooi de helft van het aantal kaasstengels met peper.

Bak de kaasstengels in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Soep

Haal de soep van het vuur en verwijder de laurierblaadjes.

Pureer de soep glad met een staafmixer.

Voeg de slagroom toe en roer goed door.

Schep de soep in borden en garneer met tuinkers.

Ingredienten

4
Personen

Romige knollensoep met kaasstengels

  • 1 knolselderij
  • 5 pastinaken
  • 1 ui
  • boter
  • 300 ml melk
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 bouillonblokje
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 rode peper
  • 50 ml slagroom
  • 1 bakje tuinkers
  • zout
  • versgemalen peper
Romige knollensoep
Geef je waardering
9