Romige bananenbroodpudding

11
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Bananenbroodpudding
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter en breek het brood in stukken. Meng het brood met de slagroom, likeur, suiker, eieren en de gesmolten boter. Pel de bananen en breek ze in stukken. Meng het brood samen met de banaan tot een smeuïge massa. Verdeel het mengsel over een ingevette ovenschaal en bak in circa 40 minuten goudbruin en gaar.

Kruimels

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pulseer de noten in het bakje van de staafmixer tot kruimels. Snijd de koude boter in kleine blokjes. Meng de boter met suiker, bloem en het notenkruim en wrijf met beide handen door tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de kruimels afkoelen.

Bananentoffeesaus

Karamelliseer de suiker. Pel de banaan, snijd in stukjes en voeg toe aan de karamel. Laat circa 2 minuten karamelliseren. Voeg voorzichtig de slagroom toe. Breng aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Pureer tot een gladde saus met de staafmixer.

Haal de broodpudding uit de oven giet de saus erover. Bestrooi met de kruimels en wat poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Bananenbroodpudding

  • 50 g boter
  • 1 ongesneden witbrood
  • 350 ml slagroom
  • 150 ml Ierse roomlikeur
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 4 bananen

Notencrunch

  • 40 g walnoten
  • 40 g hazelnoten
  • 90 g koude boter
  • 75 g suiker
  • 75 g bloem

Bananentoffeesaus

  • 150 g suiker
  • 1 banaan
  • 100 g slagroom
  • 80 g boter

Extra nodig

  • stenen bakvorm of ovenschaal
  • staafmixer
  • bakplaat
  • bakpapier
  • poedersuiker om te bestrooien
Geef je waardering
11