Zelf ijs maken is populair! Niet zo gek want dan kun je precies de smaken maken die jij het lekkerst vindt. Bijvoorbeeld deze heerlijke romig limoncello-kwarkijs. Met de handige ijsmachine van Boretti kun je binnen een uur eigengemaakte ijs al opeten.

Ingredienten

4
Personen

  • 250 ml slagroom
  • 450 ml kwark
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 2 flinke scheuten limoncello
  • 2 citroenen

Extra nodig

  • Ijsmachine (Boretti Gelateria)

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 15 minuten
  1. Klop eerst de slagroom lobbig met de basterdsuiker.
  2. Voeg de kwark toe en meng het goed door elkaar.
  3. Pers een halve citroen en rasp twee citroenen en voeg toe aan het mengsel.
  4. Voeg dan twee flinke scheuten limoncello toe.
  5. Zet dit even een uurtje in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  6. Haal na een uur uit de koelkast en giet het mengsel in de ijsmachine.
  7. Laat het dan een klein uurtje draaien inde Boretti ijsmachine en na een uur heb je overheerlijk Limoncello-ijs!

Geef je waardering

271
Boretti limoncello-ijs