De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes

Schep de bloem in een bord. Klop de eieren los in een bord. Hak de peterselie, rasp de sinaasappel en Parmezaanse kaas en vermeng dit met de panko. Bestrooi de rogvleugel met een beetje zout en versgemalen peper. Panneer de rogvleugel door ze eerst door de bloem te halen, dan het ei en vervolgens het pankomengsel.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes

Bereidingswijze

Kalfsjus
Kook de jus met de rode wijn, op laag vuur, tot de helft in. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de anijschampignons in dunne plakjes. Verhit olie in een pan en fruit de champignons en knoflook circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg toe aan de ingekookte kalfsjus.

Rogvleugel
Schep de bloem in een bord. Klop de eieren los in een bord. Hak de peterselie, rasp de sinaasappel en Parmezaanse kaas en vermeng dit met de panko. Bestrooi de rogvleugel met een beetje zout en versgemalen peper. Panneer de rogvleugel door ze eerst door de bloem te halen, dan het ei en vervolgens het pankomengsel. Verhit boter in een pan en bak de rog in circa 5 minuten om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Meiknolletjes
Schil de meiknolletjes en geef deze een mooie vorm. Breng een pan met water met een beetje zout en saffraan aan de kook en blancheer de meiknolletjes circa 3 minuten. Giet ze af en stoof ze op in een andere pan met de boter en komijn. Hak de peterselie en voeg als laatste kort toe.

Serveren
Serveer de rogvleugel op de meiknolletjes en serveer de saus eromheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.