Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes

5
Gemiddeld
Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Kalfsjus
Kook de jus met de rode wijn, op laag vuur, tot de helft in. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de anijschampignons in dunne plakjes. Verhit olie in een pan en fruit de champignons en knoflook circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg toe aan de ingekookte kalfsjus.

Rogvleugel
Schep de bloem in een bord. Klop de eieren los in een bord. Hak de peterselie, rasp de sinaasappel en Parmezaanse kaas en vermeng dit met de panko. Bestrooi de rogvleugel met een beetje zout en versgemalen peper. Panneer de rogvleugel door ze eerst door de bloem te halen, dan het ei en vervolgens het pankomengsel. Verhit boter in een pan en bak de rog in circa 5 minuten om en om goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Meiknolletjes
Schil de meiknolletjes en geef deze een mooie vorm. Breng een pan met water met een beetje zout en saffraan aan de kook en blancheer de meiknolletjes circa 3 minuten. Giet ze af en stoof ze op in een andere pan met de boter en komijn. Hak de peterselie en voeg als laatste kort toe.

Serveren
Serveer de rogvleugel op de meiknolletjes en serveer de saus eromheen.

Ingredienten

4
Personen

Kalfsjus

  • 250 ml kalfsjus
  • 150 ml rode wijn
  • 100 g anijschampignons
  • 1 teentje knoflook

Rogvleugel

  • 3 el bloem
  • 3 eieren
  • 0.5 bosje peterselie
  • 1 sinaasappel
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 150 g panko
  • 800 g rogvleugel
  • 2 el boter

Meiknolletjes

  • 4 meiknolletjes à 100 g
  • 1 tl saffraan
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 2 el boter
  • peterselie

Extra nodig

  • rasp
  • diepe borden
  • keukenpapier
  • tourneermesje
Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes
Geef je waardering
5